DAH

I afrički kontinent bit će dio "72 sata"

Među projektima koji će na jesen pokazati mlade u pozitivnom svjetlu jest suradnja s Društvom Afrikanaca u Hrvatskoj, ostvarena sredinom svibnja. Priliku za susret s ljudima koji su u Lijepu Našu došli s Crnog Kontinenta imat će desetak volontera u sklopu projekta "72 sata bez kompromisa" tijekom 16. i 17. listopada.

U ta dva dana članovi Društva Afrikanaca u Hrvatskoj zajedno s našim volonterima provodit će radionice izrade tradicionalnog afričkog nakita, učiti zainteresirane svirati afričke bubnjeve te upoznati više tamošnju kulturu i povijest.

Naši će volonteri provoditi radionice izrade tradicionalnog afričkog nakita, učiti zainteresirane svirati afričke bubnjeve te upoznati više tamošnju kulturu i povijest zajedno s članovima Društva Afrikanaca u Hrvatskoj.

Suradnja je dogovorena s predsjednikom udruge Princeom Waleom Soniyikijem koji je bio vrlo susretljiv. Radionice u listopadu bit će otvorene za sve zainteresirane građane jer želja je udruge i našeg projekta da se što više Zagrepčana uključi u ovu akciju te se upoznaju s Afrikancima koji žive u našem gradu te se na taj način promiče tolerancija i znanje o afričkoj kulturi.

U radionice će biti uključeni i tražitelji azila s ciljem promicanja društvene integracije azilanata. To je posebno važno zbog toga jer je sve veći broj stranaca koji traže azil u Hrvatskoj, a pri tome nailaze na brojne prepreke, poteškoće i predrasude. I tu naš projekt "72 sata bez kompromisa" želi dati svoj doprinos, pa će naši volonteri pokazati svoju kreativnost, ali i osjetljivost prema marginaliziranim skupinama u društvu.

Posljednjeg dana akcije, u nedjelju 18. listopada predviđeno je prodavanje nakita izrađenog na radionicama kako bi se skupila sredstva za rad udruge.