Grad Zagreb: "72 sata" utječe na pozitivne promjene u društvu

Grad Zagreb prepoznao je vrijednost velikog volonterskog projekta "72 sata bez kompromisa" koji će se prvih dana jeseni po prvi puta organizirati u hrvatskoj metropoli i tako pridružiti Splitu i Dubrovniku u volontiranju u socijalnim, dobrotvornim, ekološkim, kreativnim i zabavnim akcijama.

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom prepoznao je "72 sata bez kompromisa" kao projekt od interesa za Grad Zagreb jer pridonosi promicanju volonterstva na području Grada Zagreba te potiče mlade ljude na volontiranje, a čime se posredno utječe na pozitivne promjene u društvu.

"Od neprocjenjive je važnosti što mladi ljudi, koji predstavljaju temelj i budućnost našeg društva, volontiranje prepoznaju kao vrijedan doprinos putem kojega izgrađuju kako sebe tako i društvo u cjelini. Uključivanje mladih u volonterske aktivnosti te odgoj mladih za aktivne građane dugoročno ima pozitivni utjecaj", stoji u preporuci Grada Zagreba iz Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Grad Zagreb kontinuirano djeluje u cilju poboljšanja kvalitete života svojih sugrađana te prepoznaje vrijednost djelovanja volontera i volonteri koji svoje slobodno vrijeme posvećuju onima koji trebaju njihovu pomoć.

"Kako bi se istaknuo poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u gradu Zagrebu, Grad Zagreb podržava niz aktivnosti i projekata kojima se promovira i potiče volonterstvo", napisali su iz Gradskog ureda i istaknuli kako među takvim projektima prepoznaju i "72 sata bez kompromisa", volontersku avanturu koja će okupiti mlade Zagrepčane, Splićane i Dubrovčane između 15. i 18. listopada.

Ukoliko se još nisi prijavio na ovaj veliki volonterski projekt, postani svjestan da upravo ti možeš učini nešto korisno za druge bude. Trebamo tvojih 72 sata! Bez kompromisa! Prijavi se i budi čimbenik pozitivne promjene u društvu!