Jesenski izlet u svijet knjiga

 

Dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži s teškoćama u razvoju „Mali dom“ i podružnica gradske knjižnice „Tin Ujević“ na Trešnjevci bit će dio projekta „72 sata bez kompromisa“. Mali dramsko-glazbeni program te upoznavanje s radom knjižnice, koje osmišljavaju naši volonteri, unijet će dašak zabave, ali i znanja u život djece i mladih koji se suočavaju s različitim teškoćama u svojem odrastanju.

 

Naši volonteri korisnicima „Malog doma“ žele pružiti drukčije iskustvo izleta, u kojem će moći, ne samo naučiti nešto novo, već i uživati u igri i druženju. Tako je osmišljena akcija „Jesenski izlet u svijet knjiga“, tijekom koje će se djeca upoznati s knjižnicom i njezinim radom u jesenskom „štihu“. Sve će se idealno poklopiti zato što sredinom mjeseca listopada počinje projekt Mjesec knjige. dijete citaU knjižnici „Tin Ujević“ djecu i mlade dočekat će osoblje knjižnice i upoznavati ih s radom - kako postati članom, kako posuditi knjigu, kako razgledavati police s knjigama. No, tu se neće stati: volonteri „72 sata bez kompromisa“ pripremaju dramsko-glazbeni program u prostorima igraonice. Čitat će se knjige, slikovnice i pjesmarice koje će biti popraćene jesenskim plodovima - jabukama, kruškama, dunjama, orasima, žirevima, gljivama, jesenskim lišćem, šarenim kišobranima, raznim igračkama, ali i glazbom.
Akcija je dogovorena s ravnateljicom „Malog doma“ Darijom Udovičić Mahmulja, socijalnom radnicom Mirjanom Marojević te voditeljicom knjižnice Teom Grašić-Kvesić, koje su pokazale iznimnu susretljivost i otvorenost.

 

„Mali dom – Zagreb“ gradska je ustanova posvećena ostvarenju što ispunjenijeg i sadržajnijeg života djece s višestrukim teškoćama i oštećenjem vida tako što u poticajnom i pozitivnom okruženju pruža usluge koje potiču razvoj sposobnosti svakog djeteta s ciljem njegovog samoostvarenja.

Knjižnica „Tin Ujević“ središnja je trešnjevačka knjižnica koja u svom fondu ima 78 tisuća knjiga, a velik posjeduje i veliki dio građe o Tinu Ujeviću: fotografije, arhivski materijal, grafičke mape.

 

Budi i ti dio projekta "72 sata bez kompromisa", prijavi se i daj dio sebe drugima!