image-0a53ade336c9e2e20efaba993b6bc7e7c5a3ab21e744621ea1f624e9fc1e64c0-V

Volonteri na humanitarnoj utrci promovirali "72 sata"

Volonteri "72 sata bez kompromisa" sudjelovali su, trčali, volontirali i prezentirali veliki volonterski projekt na prepunoj splitskoj rivi tijekom humanitarne utrke "Trčimo za obrok više" u subotu, 12. rujna.

Pridružili su se tako više stotina ljudi dobrog srca koji su se u tri utrke natjecali na poziv Volonterski centra mladih SKAC_ST i udruge "Marijini obroci", a svoje su aktivnosti usmjerili na predstavljanje projekta koji će između 15. i 18. listopada ujediniti Split, Dubrovnik i Zagreb u volonterskim akcijama.

Zadivljujući rezultati

Osim humanitarne utrke, nakon koje su dodijeljene medalje i nagrade, prikazan je i film "Dijete 31" dok su zabavom programu djecu zabavljali klaunovi. U glazbenom dijelu večeri nastupili su: violinistica Majda Goluža, klapa Vranjic te bendovi Aura i Vox Box.

Cilj cjelokupnog dobrotvornog događanja u Splitu bio je informiranje građana o djelovanju udruge "Marijini obroci" koja prehranjuje preko milijun djece, za što je potrebno svega 120 kuna. I rezultati su bili zadivljujući: uspjelo se prikupiti 25.000 kn, čime će se na godinu dana omogućiti hrana za više od dvjesto djece na mjestu njihova obrazovanja.

Već su se počeli davati

Ali osim toga, humanitarci su imali priliku čuti nešto više i o nadolazećoj volonterskoj avanturi "72 sata bez kompromisa" koja je posebno usmjerena na mlade i raznolike ekološke, socijalne, humanitarne i zabavne akcije te želi promovirati volonterstvo važan dio života. Naši su volonteri informirali znatiželjnike o načinu prijava, pozivali ih da se uključe u trodnevno volontiranje sredinom listopada te iznijeli razlogezašto je važno uključiti se.

Tako su se naši volonteri već počeli beskompromisno davati! Prijavi se i ti za veliku jesensku akciju i daruj svoja 72 sata!