Josip

Volonter Josip: Prijavi se i čini dobro!

Volonterske akcije u sklopu projekta "72 sata bez kompromisa" samo što nisu stigle na vrata. I dok se novi, jako zanimljivi projekti pripremaju, prisjetili smo se i naših prošlogodišnjih volontera te ih upitali zašto su se odlučili prijavili, kakva iskustva nose s prošlogodišnjih akcija te ih zamolili da iznesu razloge zbog kojih bi se i drugi mladi trebali uključiti i postati dio ove velike volonterske avanture.

Evo što nam rekao volonter Josip Ulić (23) iz Splita, student Filozofsko-teološkog fakulteta:

Služenje drugima

Za "72 sata" sam se prijavio jer je to nešto dobro, jer sam u tome prepoznao nešto što daje sliku smisla života, a to je služenje drugima. Kada sebe dajemo drugima dobivamo puno više no što dajemo, a to je sreću, radost, ispunjenje. To je ono što sam ja dobio u projektu dajući sebe.

Jer služeći, odnosno volontirajući, sreću, radost i dobro donosimo drugome, a time smo i mi sretniji, radosniji i ispunjeniji.

Na prošlogodišnjem projektu "72 sata bez kompromisa" volontirao sam na radionicama, gdje smo pripremali i oblikovali različite predmete koji su se nedugo nakon toga prodavali u humanitarne svrhe. Na radionicama je bilo veselo, radno i zabavno. Činiš dobro, upoznaješ nove ljude, širiš vidike i horizonte, da - to je to.

Jednostavno - volontiraj!

Pitate me zašto se prijaviti? Ne zato što dobra djela čine dobrog čovjeka, već zato što dobar čovjek čini dobra djela! Zato ako vidiš ovo i dobar si, prijavi se i čini dobro!

Ne zatvarajte se u svoj komod, mir i zaslon mobitela, tableta, televizije, kompjutera, nego izađi van i daruj sebe drugima. Ma, jednostavno volontiraj, jer dobro je činiti dobro! Prijavi se!