change-roadsign

Kreni mijenjati svijet u svojem gradu! Volontiraj!

Poruka o volonterskom projektu „72 sata bez kompromisa“ širi se iz čak i u vlakovima… Koje su misli pokrenule našeg volontera Roberta Mehuna na djelovanje i uključivanje, pročitajte u njegovom tekstu.

 

Što želim?

Sjedim u vlaku i gledam kroz prozor. Kako putujem s jednog kraja naše zemlje na drugi, ne mogu ne vidjeti što smo mi ljudi učinili. Svaki od nas kao da gradi neki nevidljivi zid koji će ga odijeliti od ostalih ljudi. Ne znam činimo li to kako bismo sebe zaštitili od drugih ili kako bismo druge zaštitili od sebe. A, kako su ti zidovi nevidljivi, jako dobro vidimo što se iza njih događa.

Sve se promijenilo. Mnogo je onih koji gladni i bosi sjede uz rubove ulice i prose da bi preživjeli. Mnogo je onih koji su morali napustiti svoje domove i krenuti u nepoznato. Mnogo je onih koje smo zaboravili. Mnogi sjede po staračkim domovima, a nemaju nikog s kim bi porazgovarali. Mnogo je ostavljene djece koja trebaju zagrljaj. Mnogo je onih koji trebaju samo osmijeh. Mnogo.

Sjedim u vlaku i gledam kroz prozor. Razmišljam o tome što bih ja mogao učiniti. Razmišljam o tome što želim.

Razmišljam kako svijet neće postati bolje mjesto ako ja nešto ne učinim.

 Tri dana, tri grada…

I onda čujem neke dečke iza mene kako pričaju o projektu koji je započeo u Splitu, a širi se i južno i sjeverno. Do Dubrovnika do Zagreba. Pričaju o nekim satima bez kompromisa, o nekom volonterskom projektu, o beskompromisnom davanju, o mijenjanju svijeta!

Zato brzo u pretraživač upisujem adresu koju sam čuo od njih, www.72sata.hr. Tri dana, od 15. do 18. listopada! Tri grada: Zagreb, Split i Dubrovnik! Bez kompromisa? Ne znaš gdje ćeš volontirati!

Izađi iz udobnosti! Mijenjaj svijet! Daj svoja 72 sata! Bez kompromisa!