"72 sata" brine i o vašem zdravlju

Volonteri "72 sata bez kompromisa" surađivat će tijekom jesenske volonterskog projekta s Gradskim društvom Crvenog križa u Splitu, gdje će između 15. i 18. listopada 2015. godine biti na raspolaganju njihovim djelatnicima.

Ta je suradnja dogovorena s ravnateljem Gradskog društva Crvenog Križa Split Tomislavom Gojo i koordinatorom projekta "72 sata bez kompromisa" u Splitu Perom Mihaljevićem.

Mjerit će se tlak i šećer

Mladi volonteri "72 sata bez kompromisa" u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa provodit će akciju za građanstvo, mjereći tlak i šećer u krvi na splitskoj rivi. Volonteri će dijelit edukativne materijale i pozivati građane da kontroliraju svoje zdravlje, dok će Gradsko društvo Crvenog Križa Split osigurati radni i promotivni materijal za volontere, kao i logističku potporu.

Cilj je te akcije uključiti što veći broj građana da redovito kontroliraju tlak i šećer u krvi, što ima preventivino djelovanje, očuvanje zdravlja i poboljšanje kvalitete života.

Podizanje svijesti građana

Gradsko društvo Crvenog Križa pokazalo je otvorenosti i spremnosti za suradnju s našim volonterima, a svima je zajednički interes podići svijest građana o vlastitom zdravlju i kvaliteti svakodnevnog života. No to je tek jedna dogovorene akcija s Gradskom društvom Crvenog križa Split, a ostali neka budu iznenađenje do samog početka akcije.

Ako te zanima što će to biti i smatraš da je bitno kontrolirati svoje zdravlje, prijavi se i ti za volontiranje na i daruj svoja 72 sata za druge!