DSC00486

Beskompromisno volontiranje se nastavlja

Zagrebački su se volonteri "72 sata bez kompromisa" na početku prvog dana volontiranja u petak, 16. listopada susreli s kišom koja ih nije spriječila da zasuču rukave i krenu darivati svoje vrijeme. Najviše se volontera družilo u akcijama sa socijalno osjetljivim osobama, među kojima su bili korisnici iz osam domova umirovljenika kroz slušanje njihovih životnih priča i izrađujući njihove portrete. Neki od volontera uputili su se do parka Maksimir hdje su čistili od smeća sva tri jezera, a dio volontera skupljao je jesenske plodove pripremajući od njih pekmeze. Pred sam kraj dana dio marljivih volontera izrađivao je lutke za kazališne predstave koje se održavaju na Odjelu ze onkologiju Dječje bolnice u Zagrebu.

Javljanja iz Zagreba pratite ovdje

 

Split je svoje jučerašnje akcije započeo druženjem sa štićenicima Udruge "Zvono" na Kocunaru. Pjevalo se i izrađivao nakit, a s korisnicima Staračkog doma "Lovret" šetalo se i razgovaralo. Osmijesi na njihovim licima i velika radost iznenadili su volontere i tako ih još više motivirali za nastavak njihova druženja u subotu. Volonteri su pokazali kreativnost u akcijama bojanja i čišćenja prostora u Udruzi "Zdenac" i Dječjem vrtiću "Popaj".

Informacije iz Splita ovdje su dostupne

 

Dubrovačke volontere ni južina nije spriječila da ranim jutrom započnu svoje beskompromisno davanje. Volonteri su u Caritasu Dubrovačke biskupije sudjelovali na razvrstavanju stvari za potrebite, a sudjelovali su i u akciji bojanja te uređivanja doma starije osobe. Pri kraju dana zabavljali su se s učenicima Doma "Paola di Rosa".

Dubrovačka ekipa novosti piše ovdje