UcenickiDOn-1

Dogovorene prve volonterske akcije

Prve akcije u sklopu projekta "72 sata bez kompromisa" u hrvatskoj metropoli uspješno su dogovorene s prvim danima svibnja. S buđenjem proljeća i toplijim danima aktivnije je počelo djelovati nekoliko zagrebačkih timova: "terenci" koji promoviraju akciju među srednjoškolcima i drugim mladima, kao i tim zadužen za kontaktiranje udruga i institucija u potrazi za akcijama u kojima će mladi dati svoj veliki i važan doprinos.

Tako je u srijedu, 6. svibnja dogovorena suradnja s Učeničkim domom Hrvatski učiteljski konvikt. Odgojno-obrazovna institucija u Klaićevoj ulici, u samom središtu Zagreba, dom je za djevojke s najdužom tradicijom u Hrvatskoj. Ravnatelj doma Milan Kelava i stručna suradnica Ana Ćosić prepoznali su vrijednost projekta "72 sata bez kompromisa" i akcija je vrlo brzo dogovorena.

Spremno će na jesen, od 15. do 18. listopada, volonterima prepustiti uređenje svojeg dvorišta i igrališta, a među ekološkim akcijama posebno je dogovoreno da će mladi urediti trošne zidove ispisane grafitima i pripremiti ih za neka nova umjetnička ostvarenja. U akciji "3, 2, 1. Kreči." uređivat će se dvorište i igralište doma kako bi djevojkama na početku školske godine životno okruženje i svakodnevicu učinili što ljepšom.