Volonteri čiste Zagrebačku goru

U želji da naprave nešto korisno za okoliš, radno i pozitivno raspoloženi volonteri „72 sata bez kompromisa“ dogovorili su dvodnevnu volontersku akciju uređenja i čišćenja parka prirode Medvednice i obližnjeg rudnika „Zrinski“.

U velikoj jesenskoj akciji volonteri „72 sata bez kompromisa“ ujedinit će se kako bi Zagrebačka gora i obližnji rudnik postali još zeleniji.

Ekološka akcija uređenja Medvednice dogovorena je s ravnateljicom Snježanom Malić-Limari te Andreom Kostelić, odgovornom za promidžbene aktivnosti, prodaju i turističku djelatnost. Volonteri koji obave dogovoreni posao imat će priliku uz stručnog vodiča obići lokacije na kojima su vrijedno radili, obećali su iz uprave Parka prirode.

Samo tri dana i malo dobre volje potrebno je da tom dijelu grada vratimo draž koja mu pripada. Volonterska akcija se odnosi na skupljanje otpada, čišćenje, bojanje, popravljanje ograda i ostalih rasklimanih objekata, košenje trave, struganje plijesni, gljivica i slične poslove. Puno je posla potrebno obaviti u 72 sata, a još više marljivih i ekoloških ruku koje će dati svoje vrijeme i volju.

Ako Zagreb za tebe nije samo mjesto stanovanja, studiranja ili rada, već tvoj dom, prijavi se za sudjelovanje u projektu „72 sata bez kompromisa“. Možda baš tebe čeka uređenje Zagrebačke gore, ali tu su i druge akcije: od humanitarnih i zabavnih, do druženja sa socijalno marginaliziranim članovima našega društva.

Prijavi se već danas!

 

(Lucija Bojkić)