Pripreme se zahuktavaju, organizacijska "provjera" odrađena

Priređivanje velikog i sveobuhvatnog volonterskog projekta "72 sata bez kompromisa" u punom je jeku u tri hrvatska grada. Skupina mladih iz zagrebačkog i dubrovačkog SKAC-a sa svojim se radnim elanom uputila u Split, gdje ih je dočekao Uži odbor te mladi volonteri koji su prošle jeseni imali premijeru projekta "72 sata" u svojem gradu, a sada ujedinjeni u nacionalnom projektu vide potencijal širenja i življenja solidarnosti i zajedničkog rada.

Podijeliti ta lijepa iskustva i plodove prošlogodišnjeg projekta, razjasniti pitanja oko organizacije volonterskih akcija, pružiti praktične savjete, osmišljavanje strateških koraka, koordiniranje rada između tri grada – bile su neke od važnijih točaka na dnevnom redu susreta održanog u subotu i nedjelju, 5. i 6. rujna u prostorijama SKAC_St-a na kojem je sudjelovalo više od dvadeset volontera.

Volonteri su na sastanku imali priliku čuti pozitivne primjere, a osim toga mnogo je vremena bilo posvećeno za rad u manjim skupinama u kojima se razmišljalo o konkretnim ekološkim, socijalnim i kreativnim akcijama te aktivnostima koje će uslijediti u medijskom timu te timovima promocije i dogovaranja akcija.

Uz rad i organizaciju nije nedostajalo vremena ni za druženje i zabavu, a u večernjoj šetnji volonteri su imali priliku posjetiti znamenitosti i ljepote Splita, kao i gradskog simbola – park šumu Marjan. S mnogo entuzijazma, potaknuti najviše jedni drugima te zahvalni za umrežavanje, volonteri iz organizacijskog odbora volonterskog projekta "72 sata bez kompromisa" složni su u pozivu upućenom svojim vršnjacima: mladi željni volontiranja u svoje kalendare zapišite i rezervirajte dane između 15. i 18. listopada za darivanje svojeg vremena drugima, bez kompromisa.

 

Ako si i ti odlučio biti dio ove pozitivne priče, ispuni prijavnicu i uključi se u ovu veliku volontersku avanturu!