Volonteri saznali zadatke i kreću na posao

Podjelom volonterskih zadataka započeo je veliki volonterski projekt mladih "72 sata bez kompromisa" u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku u četvrtak 15. listopada u večernjim satima. U tri grada sljedeća tri dana oko 1500 mladih volontira na 130 različitih akcija, a osim što će pomagati i družiti se s onima na margini društva, svoju će mladenačku energiju uložiti i u akcije fizičkog rada, ekološke akcije i mnoge druge dobrotvorne aktivnosti.

Što se krije iza brojeva?

Strogo "čuvana tajna", raspored volonterskih zaduženja, najviše je zanimala mlade, jer su do prve zajedničke točke nestrpljivo iščekivali saznati lokaciju na kojoj će akciji darovati svoja sljedeća 72 sata. Volonteri su tako saznali koji se projekti kriju iza brojeva i svi su prihvatili izazov, bez kompromisa!

Uz duhovni program, mladi su dobili i bijele majice, pa će do nedjelje, 18. listopada biti prepoznatljivi u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. To je njihova "osobna iskaznica" kojom pokazuju spremnost na društveni angažman i brigu za svoj grad.

Raznolike akcije

Među zadatcima koji su povjereni volonterskim timovima su radionice za mlade, posjete različitim društvenim skupinama, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje, uređivanje domova, uređivanje parkova i okoliša oko škola, vrtića, crkvi, prikupljanje sredstava za oboljele, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom, medijske projekte i radionice te druge aktivnosti.

Mladi će u Zagrebu čistiti Medvednicu i park Maksimir, imati zabavnu radionicu u Društvu Afrikanaca u Hrvatskoj, surađuju s Udrugom Kamensko te više osnovnih škola i domova umirovljenika…

Od Poljuda do kina

U Splitu će mladi organizirati šišanje za beskućnike, ličiti ogradu stadiona Poljud, na Rivi će s Crvenim mrižem brinuti o zdravlju svojih sugrađana, a družit će se i s djecom s Down sindromom.

Dubrovački volonteri će uređivati ljetno kino Slavica, pripremat će kolače za starije i nemoćne osobe, čistit će vrta kraj sportskog igrališta, a surađuju i s biskupijskim Caritasom.