Maksimir u srcu

Na prostoru zagrebačkog parka Maksimir tijekom cijeloga petka volonteri "72 sata bez kompromisa" provodili su ekološko-fizičku akciju. Sudjelovalo je sedam hrabrih volontera koje ni kiša na početku dana nije spriječila da odrade ovu akciju na otvorenom prostoru, a kasnije im se nasmiješilo sunce - pa su osim čišćenja, svoj volonterski angažman proširili i na čišćenje šume.

Volonteri su očistili Jezero I, II i III od smeća, a nakon ručka i predaha obradovalo ih je sunce koje je dodatno podiglo veselu atmosferu te se pružila prilika za čišćenje livade od posječenih grana i drveća.

Volonter Bruno Prelec iskazao je svoje oduševljenje sudjelovanjem u akciji: "Zbilja sam uživao danas radeći s ostalim volonterkama na čišćenju jezera Maksimir. Bilo je poprilično posla, ali kad se ruke slože, sve se može! Pozivam sve da se priključe akciji ukoliko su u mogućnosti i daju dio sebe drugima!"

Mladi volonteri svojim su volontiranjem pridonijeli očuvanju prirode koji je proglašen spomenikom parkovne arhitekture te zaštićeno kulturno dobro.