IMG_1594

24/72 :)

Za volontere prve beskompromisne akcije u Dubrovniku, teška južina ne smeta, jer su s pozitivnom energijom, već u jutarnjim satima krenuli u nepoznate zadatke.

Prva od njih odvijala se u Caritasu dubrovačke biskupije, gdje su volonteri uređivali novi prostor; slagali i razvrstavali odjeću, obuću i drugu opremu, te pomagali u sređivanju dokumenata i papira. Na taj način pomogli su zaposlenicima u bržoj i jednostavnijoj dostavi opreme onima koji su u potrebi, jer ih je svakim danom sve više.

Svoje slastičarsko umijeće, volonteri su pokazali u popodnevnim satima na zabavnoj akciji u Učeničkom domu Paola di rosa. Uz veselje, muziku i dobru volju neki su po prvi puta pravili slastice, koje će trebati za jednu od naših daljnjih akcija.

Osim u kuhinji, volonteri su sudjelovali u akciji bojanja i uređenja stana starijoj osobi, koju su razveselili osim učinkom, i druženjem s njome.

Volonteri-kreativci, i oni koji su se tek po prvi puta okusili u umjetničkim vodama, na kreativnoj radionici krenuli s s radovima koje će se nastaviti i sutra, o čemu ćemo onda javiti...
Po završetku prvog dana, uz večeru, i druženje, volonteri su prepričavali iskustva, te pripremali se o sutrašnjem danju.

Pozdrav iz kišnog, ali volonterski sunčanog Dubrovnika!