Dom za (ne)zbrinutu djecu

Zajedništvo i nesebična djelotvornost zaprešićko-zagrebačkih akcija bili su samo djelić cjelokupne atmosfere proizvedene u beskompromisnoj tvornici volontera SKAC-a proteklog vikenda. Odlična ekipa je uz puno smijeha, bez ikakvih teškoća svladala sređivanje situacije u župnom dvoru u Zaprešiću. Poslovi su obuhvaćali čišćenje i ličenje jedne sobe, oslobađanje dijela dvorišta od suvišne zemlje i pijeska te čišćenje crkvenog zvonika i prenošenje, kao i uređivanje cvijeća koje se nalazi oko crkve. Kako bi posao bio potpuno uspješan, uputama, pokojom šalom i konkretnom pomoći te finim okrjepama snabdjevali su nas naši dobri domaćini svećenici, bogoslov i kuhar kojima se zahvaljujemo na povjerenju i iskazanoj vedrini.
Dio ekipe je na poziv iz Vrhovca pošao u pomoć pri bojenju tamošnjeg interijera Doma za nezbrinutu djecu, brzo se uklopio i tako doprinio dovršetku svih poslova još za vrijeme subote. Posebna je sreća i čast bila upoznati djecu i časne sestre karmelićanke te osjetiti svu njihovu radost zbog iskazane im pomoći. Novo svježe šarenilo unutrašnjosti doma za mališane je, bez sumnje, pun pogodak i neka im, uz Božju pomoć, bude ugodan vizualni poticaj u ostvarenju vlastite kreativnosti.

Tako je, na tragu propovijedi patera Ike na otvorenju akcije u četvrtak, Bog unajmio naše talente i hrabrost te spremnost na pomoć, a za nagradu nam darovao sve ono najvrjednije i sve ono ne(p)otkupljivo: prijateljstvo, osmijeh, ljubav, iskrenost, povjerenje...

Od srca zahvaljujem cijeloj svojoj ekipi i svim dobrim ljudima diljem Zagreba, Hrvatske, a i šire što su kroz ova 72 sata bili spremni ugraditi dio sebe u sreću drugih.

 

Ivan Mikolčević