Subotnji piknik

U subotu 17.10. šest volonterki družilo se s djecom iz Dječjeg doma A. G. Matoš u sklopu akcije Subotnji piknik. Planiran je bilo piknik na Jarunu, no zbog kiše druženje je održano u prostorijama Doma. Prijepodne se igrala odbojka i košarka, a nakon ručka druženje je nastavljeno, uz grickalice, kroz igre kao što su Čovječe ne ljuti se i 5 sekundi, te razgovor. Atmosfera je bila prijateljska i opuštena, a ovo su dojmovi volonterki:

Lijepo su nas primili i bilo je vrlo ugodno okruženje. Upoznali smo se sa svima od onih koji su proveli vikend tamo i ostali ugodno iznenađeni kako su nas prihvatili. Igrali smo razne igre, od sportskih (košarka i odbojka), do društvenih. Vrijeme nam je jako brzo proletjelo i bilo je to jedno predivno iskustvo.

 

Jako lijepo iskustvo i prilika za pomaganje potrebitima te za upoznavanje novih prijatelja. S obzirom da je bio vikend u domu je bilo samo desetak djece s kojima smo se mogli družiti te su nas djeca jako lijepo prihvatila što je bilo super. U početku dana su bili jako suradljivi i otvoreni za aktivnosti, međutim kako se kraj približavao tako je djeci opadala volja i motivacija jer su bili umorni. U svakom slučaju zanimljiv dan te smatram da bi ovakve akcije trebalo češće održavati.

 

Sretna sam što sam imala priliku upoznati i provesti jedan dan s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi, vidjeti kako žive i popričati s nekima od njih. U svakom slučaju, ovo jedinstveno iskustvo potaknulo me je da obratim pažnju na stvari i ljude u svakodnevnom životu koje većina nas uzima zdravo za gotovo.