Tijekom tri dana – od 15. do 18. listopada – srednjoškolci, studenti i radnička mladež iz Zagreba, Splita i Dubrovnika ujedinit će svoje snage u projektu "72 sata bez kompromisa": izaći će iz svoje udobnosti i slobodno vrijeme posvetiti volontiranju.

"72 sata bez kompromisa" međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj među nekoliko kreativnih mladih koji su htjeli smisliti učinkoviti način na koji bi potaknuli svoje vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, nadasve onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima, potrebitima.

Radi se o sve popularnijem volonterskom projektu za mlade koji se uspješno provodi već desetak godina diljem Europe.

A od tada već godinama okuplja tisuće mladih diljem Europe koji zajedničkim snagama preobražavaju svoju mjesnu zajednicu volonterskim akcijama. U Europi je projekt ostvaren u devet zemalja: Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj. Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednost te akcije i svojim radom će se pridružiti od 15. do 18. listopada 2015. godine.

U projektu "72 sata bez kompromisa" mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku te pritom promiču općeljudske vrijednosti. Na taj način ostvaruju različite akcije, primjerice radionice za mlade, posjete različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje, uređivanje domova, uređivanje parkova i okoliša oko škola, vrtića, crkvi, prikupljanje sredstava za oboljele, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom, medijske projekte i radionice te druge aktivnosti.

Volonterke-132